home
retail2020
bedrijfsscan


Bestaat jouw bedrijf nog over
5 jaar?

Vandaag nog beginnen!
Ontdek meer en ga aan de slag...
De wereld verandert in hoog tempo
In de afgelopen jaren zijn verschillende ontwikkelingen ontzettend snel gegaan: technologische ontwikkelingen maar bijvoorbeeld ook de verhoudingen in de financiŽle wereld. Niet is zeker, zo lijkt het. En dat is ook zo, zeker in de detailhandel. Is het je bijvoorbeeld opgevallen hoe weinig videotheken er nog zijn? Of winkels waar je CD's kunt kopen? Door digitale video- en geluidsbestanden zijn zij de toegevoegde waarde voor de consument volledig verloren. En voor dat je het weet, gebeurt zoiets ook in jouw branche.

Een derde van de winkels verdwijnt voor 2020
Die laatste zin is geen onzin. Verschillende experts die actief zijn in de retail zijn het met elkaar eens: in de detailhandelsmarkt gaan grote verschuivingen plaatsvinden. Grote retailers krijgen fors de overhand doordat ze het overgrote deel van de markt in handen krijgen. En van de zelfstandige winkels verdwijnt een derde voordat het 2020 is.

Zelfstandige ondernemers moeten aan de slag
Ondernemers met een eigen winkel, of dat nu een bakkerij of een tuincentrum is, moeten vandaag nog aan de slag. Veranderen. In positieve zin afstand nemen van de grootwinkelbedrijven.

Je gelooft het niet?
De verwachting lijkt overdreven en 2020 nog ver weg. Toch is het de moeite waard om eens even de tijd te nemen de website te bekijken. Ze staat boordevol "bewijsmateriaal" dat je echt iets te wachten staat.

Gelukkig kunnen we het samen doen
We hopen niet dat je je lam schrikt. Maar wel dat je je even achter de oren krabt. We dagen je in ieder geval uit om nu in actie te komen. Aan de slag te gaan met je bedrijf, nog meer dan je al doet. Intern hebben we ons al schrap gezet en onze visie op de komende jaren vormt de basis voor onze boodschap: "zorg dat je niet bij die 1/3e hoort". Laat je inspireren door andere branches, collega's met de Retail2020 campagne. Lees meer...


Uitgaan van je eigen kracht

De consument van morgen wil persoonlijke benadering. Geen dertien-uit-een-dozijn aanbiedingen, herkend worden en een unieke winkelervaring beleven. Ondanks de opmars van grote retailers en het internet zijn de kansen voor zelfstandige tuincentrum-ondernemers enorm! Alleen dan moeten we wel vandaag aan de slag.

Laat je uitdagen
GRS Retail B.V. helpt met het aan de slag gaan. Laat je uitdagen door met ons te sparren over de toekomst maar ook over de mogelijkheden van nu: met assortimentskeuzes, de schappen-plannen en de marketingmiddelen kan nu al worden gewerkt aan het winkelbeeld van morgen. We vertellen er graag alles over!
Snel naar:

>> Lees het Rapport Retail2020
>> RetailNU!
>> De officiŽle Retail2020 website

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Wat is de verwachting bij jouw bedrijf?

>> Doe de online Bedrijfsscan

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Wat kunnen we voor je doen?

>> Ontdek onze vernieuwde diensten
>> Ontdek onze marketingcampagne

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Innoveren met GRSVeranderen is erbij blijven. De moderne klant vraagt immers om een moderne winkel. Door het Innovatieplatform van GRS, waarin ondernemers, leveranciers maar ook conceptontwikkelaars vertegenwoordigd zijn, worden de trends van morgen vertaald naar praktische concepten.

>> Lees meer